Hürrem | Konular | Kitaplar

Diziyi izledikten sonra Kanuni'den ne kadar nefret ediyorsunuz?



51 yorum

Yazıklar olsun bu diziyi

Yazıklar olsun bu diziyi yapanlara...

06.06.2011 - cabir

nedenki bence çok güzel bir

nedenki bence çok güzel bir dizi boşuna öyle söylemeyin izleseniz vazgeçemezsiniz sizde yorumunuza dikkat edin

06.06.2011 - seda

Muhteşem yüzyıl kabak tadı vermeye başladı

Muhteşem yüzyıl dizisi kabak tadı vermeye başladı. Artık halit ergiçi görmek mide bulandırıyor. Tüm bölümlerini bu güne kadar tekrar tekrar izledim. izliyorum ama artık kırdıkları ceviz sayısı o kadar çoğaldı ki, izlemek gelmediği gibi tiksinti gelmeye başladı diziye karşı..

- leo diye bir saçmalığın ortaya atılması
- ısrarla halvet sahneleri türetilmesi
- savaşma değil sevişmelerle geçen sahneler
- pempe porno haline gelmesi
- kültürel değerlerin hiçe sayılması

06.06.2011 - kabak tadı

yaziklar olsun

Bu kadar yanli, kotu niyetli ve dusunduklerinizi onaylattirmaya calisan bir anket olur... Cahilce degil, seytanca...

Tebrik ederim.

10.06.2011 - Ziyaretçi

CVP:yaziklar olsun

Anket NEFRET konuludur. Hayranmısın, değilmisin yoksa nefret mi ediyorsun diye sorulmaktadır. Seçeneklerde de bunlar mevcuttur. Nefret konulu oldugu için diziden önce hissettiklerine dair seçenekler biraz fazla konumuş durumda sadece..

anketi açmamıza neden olan olay ise gerçek hayattan alınan bir hikayedir:

Bir arkadaşım, bir kahramanlık şiiri dinledikten sonra tarihimizde işte benim kahramanın diyebileceği bir padişah aklına getirmeye çalışır KANUNİ aklına geldiğinde bir an duraksar ve tereddüt eder. Çünkü halit ergiç vardır gözleri önünde.. ve antipadi hissetmektedir. Ben asla bu dizi ile değişmem diyen kişi bu hatırasını anlattığında anket açıp diğer ziyaretçilerde de nasıl izlenim olduğunu sormak istedik..

Yanlı bir diziden dolayı yapılan anket yanlı gibi gözükebilir..

10.06.2011 - Ziyaretci

dizi tabiki güzel.hayatı dizi

dizi tabiki güzel.hayatı dizi olmuşlar için...sadece bir dizi işte der geçersiniz siz.tarihimiz yağmalanmış ne çıkar.değilmi...
3 kıta değşik renk ve ırkataki milyonlarca insanın bir bayrak altında yaşamaları ve hatta bunu kendileri istemeleri çok sıradan bir durum.isteyen istediği zaman yapabilir bunu değilmi?
bu dizinin yapılış amacını söyliyim ben.hani reklamın iyisi kötüsü olmazmışya o cinsten.diziye karşı olanlar dizinin adını söyleye söyleye reklamını yaptılar.hemde öyle az buz bi reklam değil bu.yapımcılarda kayiften dört köşe olmuşlardır.TARİH KİMİN UMURUNDA Kİ AMA...

BİZ,KİM OLDUĞUMUZU SÖYLEDİĞİMİZDE TARİHİMİZLE BİRE BİR İLİŞKİLEDİRİLEN BİR MİLLETİZ.ÇOK UĞRAŞIYOSUNUZ AMA ,OLMAYACAK İNŞAALLAH

17.06.2011 - MERYEM

merhaba yobaz kardeşlerim

hepinize cümleden bol şakirtli günler.

23.06.2011 - Ziyaretçi

CVP:merhaba yobaz kardeşlerim

teşekkürler yobazlık konusunda çağ atlamış kardeşim, dünya sadece senin gödüğün pencereden ibaret değil..

23.06.2011 - yobaz

anket çok yanlış olmuş

anket çok yanlış olmuş insanlara resmen türk düşmanımısınız değilmisiniz muamelesi yapılıyor

24.06.2011 - hakan

Ben diziyi izliyorum fakat

Ben diziyi izliyorum fakat burada gordugum seylerin nekadar dogru olup olmadigini arastiriyorum.

Mesela Sultan Suleymanin Hurreme asiri derecede asik oldugu tarihe bakilinca dogru oldugu anlasiliyor. Bu kadin ugruna ilk cocugunun annesini surgun etti, kadini haremden cikarip evlendi, onun etkisi altinda hem ilk oglu, halkin ve ordunu sevdigi, Osmanli dusmanlarinin korktugu, Sahzade Mustafa yi oldurttu. Bunu ustune en yakin arkadasi Ibrahimi de oldurttu.

Fatih Sultan Mehmet kadar basarili olabilecek bir Sahzadeyi oldurdu ve onun yerine Hurremin oglu Selim Padisah oldu, Sarhos Selim. Bunlar gercektir. Ben Sultanlarin kadinlarinla fazla ilgilenmedigimden bunlari bu diziden once bilmiyordum, fakat simdi bunlari goz onune alinca Sultan Suleymanin Osmanliya ne kadar zarar verdigi ortaya cikiyor. Bir Rus karisi icin basarili padisah olabilecek oglunu oldurdu ve onun yerine Sarhos Selim gecti. Sahzade Mustafanin olumunu duyan dusmanlar dugun bayram etti. Ve bu olaylardan sonra Osmanli Imparatorlugunu yuz yil Haremdeki kadinlar idare etti, 5 10 yasindaki cocuklar padisah oldu, Osmanli Imparatorlugunu batirdilar.

Bu diziyi seyrettikten sonra Sultan Suleymanin ask aptali oldugunu anladim, kolesine asik olup kendi oglunu ve en iyi arkadasini oldurten adama bir padisah olarak fazla saygi duyamam ama ondan nefret etmedim.

Hurremin dizide Sultanin arkasina saklanarak saraydaki herkezin basina bela olmasi beni cok fena sinirlendiriyor, bunlarin nekadar gercek oldugunu bimiyorum ama tarihte olanlara bakinca en az bir kisminin gercek oldugu belli oluyor.

25.06.2011 - Ziyaretçi

maddeciler ve manevi pencereden bakanlar

Sizin yazdıklarınız OSMANLI DÜŞMANLARI özellikle KANUNİ'den nefret edenlerce abartılarak yansıtılanlar ve bunları bol bol empoze etmekteler.

Bilmediğiniz bir şey daha yazalım. Kanuni Sultan Süleyman Allah Dostudur. Evliya bir zaattır. Ve zamanın büyük evliyalarındandır. Maneviyat ehlidir. Kalp gözü açık bir zaattır. MADDECİ ve DÜNYA'ya tapan kitleler sizin yazdığınız tarzda olaylara yaklaşırken MANEVİ olgunluğa ulaşmış herkes yazılanların sadece İFTİRA olduğunu canlı olarak görür!

Anlattığınız olaylar tamamen farklı gelişmiştir.

25.06.2011 - maneviyat ehli

...

öncelikle herkes kanuni'yi "düzgün" bir kitaptan ögrenmeli tavsiyem diziylede ilgilenmemeleridir. Avrupa'nın imrendiği,saygı duyduğu bu muhterem insanlar kendini bilmeyen ne iğdüğü belirsiz kişilerce yazılıyor,canlandırılıyor. Tarihimiz ancak bu kadar yerlere serilebilirdi.

Ayrıca buralara yorum yazan bazı zihniyeti çağ dısı insanlar yorum yazıyor. Şakirtlermiş. E be adam bu ülkeyi senin gibi "yobaz"larla dgil senin şakirt diye aşağıladıgn dalga gectiğn insanlarla kazandık. O insanlarda iman gücü olmasa ne olurdu dusundn mu hiç? Bide utanmadan bu topraklarda dolaşıyosun. Bilmiyorm sen ve senin zihniyetindekiler ne zaman değişecek?

11.07.2011 - Ziyaretçi

Yaşadığımız sürece bunun gibi

Yaşadığımız sürece bunun gibi zihniyete sahip olan insanlar değişmeyecekler. sizin kötülediğiniz insanlar olmasaydı bu topraklar zor kazanılırdı ben sadece osmanlı padişahlarından bahsetmiyorum M. Kemal Atatürk'dende bahsediyorum. sen daha marketten aldıgın yumurtaları sağlam eve getiremiyosun, ki onlar 8,9 yaşlarında padişah oluyorlar hatta 21 yaşındayken Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fetih etti. bir insan ırkını, milletini unutuyorsa kendinide unutmalıdır sizin kötülediğiniz insanlar bu dünyaya gelen en kutsal kişilerdir Peygamber efendimiz gibi. Ankete gelirsek nedense hep kanuni'yi kötüleme amaçlı şıklar konulmuştur diziyi izleyerek padişah hakkında yorum yapıyosan yanlış yapıyorsun arkadaşın dediği gibi düzgün bir kitaptan hayatını, yaptıklarını okuyup öyle yorumlamanı isterim ki diziden bakıncada kötülemeni gerektiricek bişey yok tarihte ne olduysa hepsi yaşanıyor baziları halvetten şikayetçiler ama bu osmanlının en önemli unsurlarından birtanesiydi harem hayatı önemliydi dizide kızdıgınız bölümler kurgudur günümüze uygulanmıştır dediğim gibi düzgün bir kitap alıp okuyun belki ' banane ya ne kitap okuması nasıl yaşamışsa yaşamış ' diyorsanız eğer o zaman hiç yorum yapmayın.

11.07.2011 - Tuba Bayrak

dizi sayesinde...

merhaba,
ben Paris'te büyüdüm.Türk tarihinden hiç anlamazdım.merakta etmezdim.
nasıl bir olayda her gören kişi kendi yorumunu ekler anlatırsa, anlatanda kendi yorumunu ekler taaa kağıda dökülene kadar.diye tarihi hiç sevmezdim.
diziyi izlemeye başladım ve bayıldım ister gerçek ister yalan,muhteşem bir dizi.neden mi?
1*kitap satışları arttığına göre insanlarda verimli bir gelişme yaratmış.

2*insanlar hem kitap okuyorlar hem kültürleri artıyor.

3*şimdiye kadar insanların sevmediği tarih dersleri seviliyor.

4*adı üstünde dizi.ne yani tv de her izlediğinizi gerçekmi zannediyorsunuz?2012 dünyanın sonumu? gerçek hikayeden alıntı diye şeytan çıkarıyorlar kilise kurtarıyor onları.bunlara isyan etmiyorsunuzda bir şekilde insanların dikkatını türk tarıhıne çeken diziye neden bu kadar tepki? isteyen zaten gerçeklere ulaşabiliyor.

5*gençlerin aklını karıştıran yoldan çıkaran saçma sapan diziler yerine evlenme programları yerine yarışma diye her akşam kumara teşvik yerine bence bu tür diziler çoğalmalı.
diziyi çok beğendim türk tarihi olmadığını herkes biliyor ama yinede çok güzel bir dizi.
saygılar

08.08.2011 - cathyzj

asıl sana yazık

asıl sana yazık o kadar aşalıksınız ki hepiniz adamlar çok güzel dizi yapmışlar reytinkte çok güzel başka izlemeyin diyenler bile şimdi dizinin gününü iple cekiyorlar

28.08.2011 - Ziyaretçi

Konular