Hürrem | Konular | Kitaplar

Hz Davut'tan Kur'anı Kerimde Övgüyle Bahsedilirken Tanah'ta Zina ve Adam Öldürmeyle İtham Edilir!!!

Kur'anı Kerim'de birçok yerde Hz Davud'un yüce ahlakındam hakemliğinden , zikrinden , orucundan bahsedilir.

Örneğin; Sad Suresinde Hz. Allah şöyle buyurur:
21 - Bir de davacıların kıssası geldi mi sana? Hani surdan aşarak mihraba ulaşmışlardı.

22 - Davud'un yanına giriverdiler de onlardan telaşe düştü. Ona "Korkma!" dediler, biz iki davacıyız. Birimiz, birimize haksızlık etti. Şimdi sen aramızda hak ile hüküm ver ve aşırı gitme de bizi doğru yolun ortasına çıkar.

23 - Biri: "İşte bu benim kardeşim. Onun doksan dokuz dişi koyunu var, benim ise bir tek dişi koyunum var. Böyle iken: Onu da bana ver, dedi ve tartışmada beni yendi" diye anlattı.

24 - Davud dedi ki: "Doğrusu senin bir koyununu kendi koyunlarına katmak istemesiyle sana zulmetmiştir. Gerçekten bir cemiyette yaşayanların çoğu mutlaka birbirlerine haksızlık ediyorlar. Ancak iman edip de salih amel işleyenler başka. Ama onlar da pek az." Davud, bizim kendisini imtihan ettiğimizi sanmıştı. Hemen Rabbinden mağfiret diledi, rüku ederek yere kapandı, tevbe ile Allah'a yöneldi.

25 - Biz de o zannettiği şeyi kendisine bağışladık. Şüphesiz yanımızda onun bir yakınlığı ve güzel bir dönüş yeri vardır.

26 - Ey Davud! Gerçekten biz seni yeryüzünde bir halife yaptık. Artık insanlar arasında hak ile hüküm ver. Keyfe, arzuya uyma ki, seni Allah yolundan saptırmasın. Çünkü Allah yolundan sapanlar, hesap gününü unuttukları için kendilerine çok şiddetli bir azab vardır.

27 - Hem o göğü, yeri ve aralarındakileri biz boşuna yaratmadık. O, kâfirlerin zannıdır. Onun için vay ateşe girecek olan kâfirlerin haline!

28 - Yoksa, iman edip de salih amel işleyenleri biz, o yeryüzündeki bozguncular gibi yapar mıyız? Yoksa o takva sahiplerini azgın günahkarlar gibi yapar mıyız?

29 - Bu, sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır ki, insanlar onun âyetlerini düşünsünler ve temiz akıl sahipleri ibret alsınlar.

Davut a.s mın meseledeki hakemliği göze çarparken Yahudilerin kendi uydurdukları Tanah'ta Olayın Davut a.s ın haşa zina etmesi ve zina ettiği kadının eşinden kurtulmak için onun savaşta ölmesi için elinden geleni yaptığı anlatılır.

Davut a.s onlara göre peygamber olmayıp bir kraldır.Öyle bir kralki Tanah'ta Davut A.s ile alakalı bölümlerin hepsinden çıkan sonuca göre Hz Davud'un; aşk maceraları içinde, istediği gibi insanları katleden, bencil, kötü yürekli bir kral olmasıdır.

Sıradan bir yahudinin bile işlemesi haram kılınan 10 emirde geçen haksız yere adam öldürmeyeceksiniz, zina etmeyeceksiniz maddeleri nasıl olur da bir peygambere hemde kendilerine Kudüs'ün kapılarını açan peygambere yakıştırılır..
Biz de Kanuni Sultan Süleyman'ın tıpkı Davud'a isnad edildiği gibi aşk maceraları peşinde koşan , haremden çıkmayan nefsine düşkün biri olarak gösterilmesini izlemedik mi???

Tanah'ta geçen Davud kıssasını da nakledelim mukayesesini siz yapın...

“Bir akşamüstü Davut yatağından kalktı, sarayın damına çıkıp gezinmeye başladı.” “Damdan, yıkanan bir kadın gördü. Kadın çok güzeldi.” “Davut onun kim olduğunu öğrenmek için birini gönderdi. Adam, "Kadın Eliam'ın kızı Hititli Uriya'nın karısı Bat-Şeva'dır" dedi.” “Davut kadını getirmeleri için ulaklar gönderdi. Kadın Davut'un yanına geldi. Davut aybaşı kirliliğinden yeni arınmış olan kadınla yattı. Sonra kadın evine döndü.” “Gebe kalan kadın Davut'a, "Gebeyim" diye haber gönderdi.” “Sabahleyin Davut Yoav'a bir mektup yazıp Uriya aracılığıyla gönderdi.” “Mektupta şöyle yazdı: "Uriya'yı savaşın en şiddetli olduğu cepheye yerleştir ve yanından çekil ki, vurulup ölsün." “Böylece Yoav kenti kuşatırken Uriya'yı yiğit adamların bulunduğunu bildiği yere yerleştirdi.” “Kent halkı çıkıp Yoav'ın askerleriyle savaştı. Davut'un askerlerinden ölenler oldu. Hititli Uriya da ölenler arasındaydı.”

Hadisenin devamında geçen 99 koyunu ve 1 koyunu olan kişilerin Davud'a (99 koyunu olup diğerini de zorbalıkla kendi mülküne katan kişi) Uriya'ya(1 koyunu olup(eşi) Davud'un elinden zorbalıkla aldıgına ) işaret ettiğini öne sürerler.

Sad Suresinin evvelki ayetlerini hatırlarsak Hz. Allah Davud'un yüceliğine işaret etmiş ve Hz. peygamberimize Hz. Davud'un sabrını örnek olarak göstermiştir..

17 - Şimdi sen onların dediklerine sabret de kuvvetli kulumuz Davud'u hatırla. Çünkü o, zikir ve tesbih ile bize yönelmişti.

18 - Biz, dağları onun emrine vermiştik. Akşam-sabah onunla birlikte tesbih ederlerdi.

19 - Kuşları da toplu olarak onun emrine vermiştik. Hepsi de ona uyarak zikir ve tesbih ederlerdi.

20 - Biz onun mülkünü kuvvetlendirmiş ve kendisine hikmet ve hakkı batıldan ayırt etme kabiliyeti vermiştik.

Konular