Hürrem | Konular | Kitaplar

hürrem sultan ölümü

Fahriye Kalfa Hürrem Sultanı Öldürecek mi

Hürrem sultan sürekli kabuslar görür ve kendini kaybeder..

Sümbül aga fahriye kalfanın saliha hatun ile konustugunu görünce şüphelenir..saliha hatunun odasını arayınca sandıkta baglı ipler bulan sümbül aga solugu hürrem sultanın yanında alır..kendisinin tehlikede oldugunu düşünen fahriye kalfa saliha hatunu öldürür.

Sümbül aga ve hürrem sultan olaydan sadece fahriye kalfanın haberi oldugu için onun hain olduguna kanaat getirir.o gece hürrem sultan kabusla uuykusundan uyandıgında fahriye kalfayı karsısında bulur..fahriye kalfanın kendisini öldürmesinden korkan hürrem sultan odasının balkonuna kacar.hürrem sultanı öldürmek için saraya gelen fahriye kalfanın eline güzel bir fırsat geçer..hürrem sultanı balkoondan atarak kaza süsü verme fikri aklına gelir..

Hürrem Sultan Neden Öldü

Hürrem sultan gerçek hayatta kanuni Sultan Süleyman dan önce hastalanarak vefat etmiştir..


Muhteşem yüzyıl dizisinde ise hürrem sultana ve osmanlıya karşı karalama kampanyası açıkca yapılmakta..Dizi senaryosuna göre hürrem sultan iktidar oyunu için kanlı oyunlar oynamış birçok masumu öldürtmüş kanına girmiştir..Kanuni sultan süleymanın en çok sevdigi makbul İbrahim paşa nın infazından da ,kanuniye isyan edip bedelini ödeyen şehzade Mustafa ve diger şehzadelerin ölümlerinden hürrem sultan mesul gösteriliyor..

Senaristin hayaline göre de hürrem sultan onca insanı öldürtüp iktidarı eline geçirmenin bedelini, sözde düşmanlarından olan hatice sultanın ölüm büyüsü ile ödüyor..

Hatice Sultan Hürrem Sultana Ölüm Büyüsü mü Yaptırdı

Muhteşem yüzyıl dizisinde hatice sultan ve hürrem sultan arasında İbrahim paşanın ölüm savaşı sürüyor..

Hatice sultan İbrahim paşanın ölümünden sorumlu tuttugu Hürrem sultanı öldürtmek istedigi için Kanuni tarafından cezalandırılıp manisa sarayına gönderiliyor..

Hürremin şah sultanın sarayını ve hayatını çaldıgı ibrahim paşayı onun öldürttügü iddiasıyla hemen topkapı sarayına dönüyor..
Hürrem sultanın şah sultan la hatice sultanın arasını açmak için planladıgı mektup ve iddia kendisine zarar veriyor